Laatste-weken-zwangerschap-Oei-ik-groei-768x480Nee, niet schrikken… Je hebt niets gemist… Dit gaat over mijn nieuwe website die het levenslicht vrijdag gaat zien…

In 2014 ben ik met PureNes in het diepe gesprongen en zonder ook maar een huisstijl of zelfs een logo te hebben, ben ik gestart onder het motto #whywait. Maar nu was daar dus het moment aangekomen om verder te gaan met PureNes, om verder te ontwikkelen en daadwerkelijk een mooi product te maken dat online te bewonderen is voor bezoekers.

 

9 maanden geleden

Het was 9 maanden geleden, op donderdag 2 juli 2015. Ik heb een afspraak met Rosanne van Stylvol Creatie. Voorafgaand aan deze afspraak heb ik al huiswerk gedaan. Een moodboard gemaakt van lettertypes, kleuren en stijlen. En ik werd uitgedaagd om na te denken wat mijn doel was van de website. En wat ik verder met PureNes wil gaan ontwikkelen. Ik voelde gelijk een JA om met Rosanne te gaan werken. Een jonge, enthousiaste meid die kennis heeft van programmeren èn van ontwerpen.

Tijdens dat gesprek is daadwerkelijk het zaadje geplant. Rosanne luistert goed naar de wensen en kan deze fantastisch vertalen naar een concept. Wanneer ik wilde dat de website klaar was? Nou, ik zou het leuk vinden om met mijn verjaardag online te gaan (ahum, 30 september dus..)

Dat bleek iets te optimistisch. Wat ik mij niet besefte was dat het maken van een website vergelijkbaar is met een zwangerschap en dat ik daadwerkelijk de hele zwangerschap mocht uitdragen (incl. een week over tijd).

Bevruchting

cropped-cropped-logoagnes1kopie.pngAfijn, de bevruchting had plaatsgevonden en daar was dan de eerste echo. Er was daadwerkelijk een voorstel voor een logo. En na wat heen-en-weer mailen was daar mijn enige, echte logo. Mijn hart ging er sneller van kloppen. PureNes had vanaf nu een gezicht, een beeld.

Het was tijd om de kamer te bestellen vanwege de levertijd, bij wijze van spreken dan ;-). En zo kwam er een voorstel voor de website, waarbij lettertypes moesten worden uitgezocht, kleuren, kopjes en teksten. En dan heb ik het nog niet eens over de inrichting, de daadwerkelijke tekst.

Foto’s

Zo’n proces verdient natuurlijk ook een mooie herinnering. Dus kwam daar het moment dat er foto’s gemaakt mochten worden. Om straks een gezicht te hebben, letterlijk en figuurlijk. Voor mij heel spannend, wat ik al gedeeld heb in “Zichtbaar worden, hoe moeilijk kan het zijn”. Het resultaat is prachtig. De foto’s werden in de website geplaatst en het geheel werd steeds duidelijker zichtbaar.

Alles erop en eraan

De 20-weken echo: de website staat zo goed als… En wauw, alles zit er op en eraan. Ze groeit gestaag en is helemaal gezond. Ik ben enorm dankbaar en merk dat het er zo anders uitziet dan dat ik van tevoren had kunnen denken. Waren in juli de blogs nog het belangrijkste op de homepage, nu blijkt dat de producten en agenda een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt.

Het is tijd om het kamertje in te richten en langzaam voor te bereiden op de bevalling. De website moet gevuld worden. Met teksten. Daar waar de woorden normaal als vanzelf uit mijn vingers vloeien, blokkeer ik aan alle kanten. Zullen de hormonen wel zijn 😉 En ik merk dat ik niet zo goed kan werken met een deadline, ook een mooi inzicht. Uiteindelijk laten we de deadline los en begint het weer te stromen. Tja, en wat zegt zo’n uitgerekende datum nou eigenlijk, er kan zomaar een marge van 4 weken ontstaan 😉

Het inrichten van de website is enorm leuk om te doen. Ik krijg enorm veel inspiratie en wil alles via dit medium delen. Naast de producten, blogs en agenda maak ik een extra pagina aan. Essentials; films, boeken, eten en essentiële oliën die ik gebruik. Alles waar ik blij van word en graag met je wil delen.

Geboortekaartje

grijs met schaduw zijkantEn dan, het geboortekaartje… Ik wil immers aan de hele wereld ‘mijn kindje’ laten zien. En ervoor zorgen dat je een band krijgt met mijn kindje. Dat je het van dichtbij mag zien groeien en ontwikkelen, stapje voor stapje. En dus wil ik iets weggeven als je op kraambezoek komt. Een E-tool die ik zelf gebruik om meer balans in mijn leven te creëren. Om inzicht te krijgen welk gebied op een bepaald moment de meeste aandacht nodig heeft. Het Wheel of Life. Als je je straks op http://www.purenes.nl inschrijft voor de nieuwsbrief kun je deze gratis downloaden.

Zo, alles is klaar voor de bevalling. Natuurlijk loop ik 3 x per dag door het kamertje heen. En vallen me nog kleine dingen op. En moet er ‘last-minute’ nog van alles geregeld worden. Of aan de inrichting worden gedaan. Want iets in mij wil het helemaal ‘perfect’ doen. En dat is met een naderende bevalling natuurlijk niet heel handig. Dus besluit ik bij deze om te gaan genieten van de komende 3 dagen. Dat het niet perfect hoeft te zijn. Dat het na 8 april pas ècht begint. Dat jullie mij tips gaan geven als jullie mijn ‘kindje’ hebben bewonderd. En dat het nu noodzakelijk is om te ontspannen. Omdat vanuit de ontspanning de creatie en de moeiteloosheid ontstaat.

Nog 3 dagen geduld… Vrijdag 8 april mogen jullie op kraambezoek komen… Ik hoop dat jullie allemaal komen kijken, ik kan bijna niet wachten…

Oh ja… Zelf heb ik het geluk ervaren om 3 gezonde kinderen te mogen krijgen en natuurlijk is de creatie van http://www.purenes.nl niet te vergelijken met het in verwachting zijn van een heel nieuw leven binnen in jezelf. Maar met het besef dat het traject precies 9 maanden heeft geduurd, heb ik voor mijzelf deze vertaling gemaakt…

 

agnesnaam