Diepte
Een normale zondagavond. Ik maak voor mijn zoon (bijna 14) een kop thee. Het lepeltje dat ik in zijn mok heb gedaan is iets te klein, zodat deze ondergedompeld in de thee staat.

jagers_01En dan hoor ik hem mompelen: “Nu weet ik zeker dat vrouwen geen diepte kunnen zien.” Proest…. Het is maar goed dat mijn thee nog te heet is om te drinken, anders had ik deze vast aan mijn lippen gehad en had ik mij goed verslikt…. “Hoe bedoel je dat, Milan?”

Jagen en besjes
“Nou”, vervolgt hij zijn betoog, ”bij geschiedenis hebben wij geleerd dat vrouwen geen diepte, afstand en snelheid kunnen inschatten. En dat is natuurlijk niet handig als je stenen of speren moet werpen tijdens de jacht. Daarom gingen de vrouwen besjes plukken terwijl de mannen dagenlang op jacht gingen. Eigenlijk heel logisch.” En hij gaat er gelijk ook heel stoer bij zitten om zijn punt te maken.

Ik moet echt enorm hard lachen, en voel mij opeens zwaar in de minderheid met aan mijn linkerhand mijn lief en aan de rechterkant mijn zoon. “Maar de besjes zijn toch ook heel belangrijk om te overleven?” probeer ik nog. “Ja hoor”, zegt hij. “Maar de mannen deden toch wel het echte zware werk en kwamen met heel veel vlees thuis, aan die besjes heb je natuurlijk nooit genoeg.”

Sisterhood
En opeens denk ik het te snappen: “Maar Milan, zou het misschien zo kunnen zijn, dat die vrouwen erg slim waren?” Hij schudt eens met z’n hoofd. Maar ik vervolg mijn gedachten: “Door hun mannen op pad te sturen met een ‘hele belangrijke’ taak hadden zij het rijk voor zich alleen. En daar, met al die vrouwen bij elkaar is sisterhood ontstaan, voor vrouwen zo veel belangrijker dan vlees.” Ik zie hem al kijken, komt zij weer aan met haar sisterhood…

dansende vrouwenEn dan besluit ik hem nog een rechtse te geven: “Hé Milan, er zijn heel veel vegetariërs die heel goed zonder vlees kunnen leven. En er zijn maar weinig mensen die kunnen overleven zonder groenten en fruit 😉

Een brede glimlach verschijnt op zijn gezicht. “De thee is lekker, mam.”

Heerlijk, wat hou ik van deze jongen… <3 <3 <3

 

 

agnesnaam

 

 

 

 

Wil je meer weten over PureNes? Like de FB pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in via de nieuwsbrief op de homepage.