slangHet was donker vannacht, pikzwart. Ik zie mijzelf in bed liggen terwijl ik in slaap probeer te vallen.

Vergif
Ik zie hoe jaloezie en onzekerheid in mijn lijf willen dringen. In de vorm van een slang, die dit als een soort vergif inbrengt. En ik merk dat ik er tegen aan het vechten ben. Ik voel dat mijn ziel vertrouwen heeft. Dus dat ik deze ‘waarschuwingen’ niet meer nodig heb. En dat vechten kost energie, en het lijkt alsof het ‘gif’ steeds sterker wordt. Ik voel ook daadwerkelijk fysieke pijn in mijn linkerbeen en linkerarm.

Wijsheid
En dan denk ik aan de woorden van een wijze vrouw die ik zondag op de beurs heb ontmoet. Ze zei letterlijk: “Gebruik de slang die in je buurt is, niet om z’n gif. Gebruik ‘m om zijn onuitputtelijke wijsheid.” Intuïtief voel ik dat het klopt, ook al kan ik het nog niet helemaal plaatsen. Ik val eindelijk in slaap…

’s Morgens krijg ik dit mooie plaatje op mijn Facebook tijdlijn en ik weet gelijk dat dit de slang is waar ik over heb gedroomd. Als ik de betekenis van de slang opzoek, komt deze tekst tevoorschijn:

De slang staat voor wedergeboorte en herrijzenis, metamorfose, geneeskunde, de stroom van het leven, mysterie en kracht. Slangen staan vaak symbool voor magie.  Slangen zorgen ervoor dat je je angsten en negatieve gedachten die ziekte kunnen veroorzaken, kwijtraakt.

Opeens heb ik een heel ander wereldbeeld. Ik heb het volste vertrouwen dat ik heerlijk ga slapen vannacht en stiekem hoop ik op nog een bezoekje van de slang 😉

Liefs, Agnes