Gisterochtend: Jeroen komt de badkamer en draagt een nette blouse. “Oehhh, sexy!” zegt Sterre. Ik vraag:”En wat is voor jou sexy dan, Sterre?” Waarop ze zegt: “Ik heb het nog nooit gezien en ik vind het mooi.” Aha…. zoveel verschillende betekenissen voor het woord sexy. Oh ja, Sterre is 6… 😉

I am sexy

Sexy…
Ik vraag mijzelf af wat het woord bij mij oproept. Gek genoeg heeft voor mij het Engelse ‘sexy’ een andere betekenis dan het Nederlandse. Sexy in het Engels is voor mij ‘onweerstaanbaar’, ‘aantrekkelijk’, een soort van ‘classy’ zeg maar. Terwijl het voor mij in het Nederlands doet denken aan korte, zwarte leren rokjes, naaldhakken en een diep decolleté. Grappig eigenlijk om zo naar woorden te kijken.

Het toeval wil dat ik de dag voor de ‘badkamerscene’ een artikel lees van Joe Vennare, waarin hij beschrijft wat hij sexy vindt in een vrouw. En dat deze niet alleen over sex gaan. Ik denk na over wanneer ik mijzelf sexy vind en wanneer ik andere vrouwen sexy vind en merk dat mijn beeld sterk overeenkomt met wat in het artikel wordt beschreven.

Wanneer is een vrouw sexy?
Ik heb het hier bewust alleen over vrouwen, anders dwalen mijn gedachten te erg af ;-). Ik beloof je dat de mannen een andere keer aan de orde komen…..

Wat mij betreft is een sexy vrouw zich bewust van haar vrouw zijn, weet ze hoe te genieten, heeft ze een gezonde dosis selflove en selfcare. Ze heeft een open hart, waardoor ze goed kan ontvangen en zich echt kan blootgeven. En misschien wel het allerbelangrijkste: ze is authentiek. Haar verschijning is geen kunstje, het is wie ze is. En….. op speciale dagen doet ze haar meest sexy kleren aan, omdat ze daar zelf van geniet 😉

Een sexy vrouw vindt zichzelf mooi
Ja, we weten het. En we weten ook hoe mooi andere vrouwen zijn. En nog te vaak gaan we de competitie aan. Beter zijn dan…, mooier zijn dan….. Voor mij een hele bekende valkuil. Dus nu is het tijd voor mijn commitment:

“Lieve, mooie vrouw, je bent zo mooi. Ik vind het mooi om naar je kijken, om erachter te komen welk stukje van mijzelf ik in jou zie. Ik hou van jouw humor, liefde, zorgzaamheid en kracht. En ik hou van jouw onzekerheid, kwetsbaarheid en angsten. En ik merk dat hoe meer ik van jou hou, hoe als vanzelfsprekend ik meer van mijzelf hou.”

Een sexy vrouw geeft zichzelf bloot 
En dan bedoel ik niet persé door haar kleren uit te doen. Puur, daar gaat het om. Blootgeven door middel van je ogen, woorden en lach. En uit ervaring kan ik je zeggen dat dit bloody scary is. Als alle maskers wegvallen, dan voel ik mij pas echt naakt. Dit doet mij denken aan een quote van Rob Bell: “It’s easy to take off your clothes and have sex. People do it all the time. But opening up your soul to someone, letting them into your spirit, thoughts, fears, future, hopes, dreams… that is being naked.” 

keep calm sexy

Een sexy vrouw leeft haar passie
Hier gaat het over nieuwsgierig in het leven staan, nooit uitgeleerd zijn. Wensen hebben, passies. Dingen doen waar je blij van wordt. Energie van krijgt. Als ik te lang dingen doe waar ik niet echt blij van wordt, dan gaat mijn omgeving dat merken. En andersom werkt het ook, als ik mijn passies kan volgen, dan gaat het stromen, dan voel ik mij compleet en dan geniet mijn omgeving met mij mee.
Laatst hoorde ik de volgende uitspraak van mijn vriendin. Haar partner had tegen haar gezegd: “Ik word er heel blij van als jij goed voor jezelf zorgt.” Dus ladies, zorg voor voldoende me-time!

Een sexy vrouw is compleet
In mijn ogen accepteert een vrouw die compleet is, al haar eigenschappen. Plus- en vooral ook haar minpunten. Ze houdt ook van zichzelf als ze ruzie zoekt omdat ze ongesteld moet worden, als ze onzeker is of als ze kwetsbaar is. Te lang heb ik gedacht dat deze stukken van mij er niet mochten zijn. Niets is minder waar. Door deze te belichten verdween bij mij de overtuiging dat mijn partner een stuk leegte moest opvullen. Dat ik niet compleet was, dat hij mij compleet maakte.

Een sexy vrouw is een vrouw
Deze raakt mij het meest. Te lang ben ik een meisje geweest, immature, playing games, fishing for compliments. All of it. Ik geloof daadwerkelijk dat er op Hawaii een transformatie op dit gebied heeft plaatsgevonden. Alsof ik nu pas vrouw ben, en het ook geloof. Dat ik mijzelf respecteer en niet in de laatste plaats mijn lichaam. Dat ik dankbaar ben voor mijn lichaam. Dat ik eindelijk de stukjes waar ik niet zo blij mee ben, kan omarmen, kan liefhebben. Dat mijn lichaam gezond is. Dat als ik wil sporten, dat ik dat kan. En dat het oké is als ik dat niet wil ;-). Ik voel het van binnenuit. De complimenten, de bevestigingen, het voelde altijd zo korte termijn. Natuurlijk vind ik het fijn als mijn partner mijn lichaam mooi vindt. Maar zoals Joe al aangeeft, het voelt nu meer als respect dan bevestiging. Het komt ook meer binnen. Doordat ik het geloof, kan ik beter ontvangen. En doordat ik beter kan ontvangen is het voor de ander ook veel fijner om te geven. Ik zeg; een ideale win-win situatie dus 😉

Een sexy vrouw staat open
Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om open te zijn en nee, dan bedoel ik niet alleen in de slaapkamer ;-). Om met elkaar te communiceren, te delen (sharing). Dat alles er mag zijn. Luisteren zonder dat iets persoonlijk wordt opgevat. Om hier ook jezelf te laten zien, te laten horen. Je kwetsbaar opstellen. Om dichterbij elkaar te komen, te verbinden.

Ik ben erg benieuwd naar wat sexy voor jou betekent, wanneer jij jezelf sexy vindt en wanneer een vrouw in jouw ogen sexy is.

Het artikel van Joe Vennare staat op: http://www.elephantjournal.com/2014/02/5-things-i-find-sexy-in-a-woman-that-arent-all-about-sex-joe-vennare/

Liefs, Agnes