Yoga posture

Sinds vanmorgen ben ik weer een inzicht rijker. En ervaren waar het lijf allemaal toe in staat is als weerstand en oordelen verdwijnen. En dat allemaal tijdens een niet geplande yogales…..

Ik kom aan bij de les meditatieve yoga, die niet doorgaat, Vandaag wordt het hatha yoga. In eerste instantie vind ik het jammer, maar vrij snel daarna weet ik dat dit soort dingen niet zomaar gebeuren.

En ik denk : “Oke, laat maar komen.”

Het is een les met heel veel stretch oefeningen voor de benen. En dan te weten dat vooroverbuigingen en torso’s niet mijn favoriete bezigheden zijn. Hetgeen nog zachtjes uitgedrukt is.

Maar goed, ik heb net een Women’s Way weekend achter de rug met als thema love en selflove dus ik besluit heel lief te zijn voor mijzelf.

Weerstand

Normaal gesproken- en zo ook deze ochtend-  voel ik bij de minste vooroverbuiging al een irritante, brandende pijn aan de achterkant van mijn benen. En ik veroordeel mijzelf daar vaak over. Mijn Miss Perfect zegt dan dingen als: Waarom kan ik het nu niet zo ver als zij, waarom ben ik niet leniger, pffff…. jeetje wat ben ik een stijve plank.

Lief voor mijzelf

Maar vanmorgen niet. Want ik ben lief voor mijzelf. En ik accepteer mijn lijf. En ik accepteer mijn beperkingen. Nee, niet alles is even soepel, jammer dan.

En dan merk ik opeens iets bijzonders: De pijn in mijn benen wordt langzaam minder, en bij een volgende uitademing kom ik zelfs een klein stukje verder. Nu had ik er wel van gehoord dat je jezelf in de weg kan zitten bij dit soort oefeningen, dat weerstand de meeste pijn veroorzaakt en meer van dit soort dingen.

Overgave

Maar nu ervaarde ik het echt zelf. En ik merk dat ik in mijzelf glimlach, waardoor er nog meer ruimte in mijn benen komt. En waardoor ik nog meer in de overgave kan gaan. Wat een waardevolle les voor mij.

Yoga-Beach

En nee, het lukt mij nog steeds niet om mijn benen in mijn nek te leggen.

Maar ik weet wel dat als ik vriendelijk blijf voor mijzelf dat de weerstand verdwijnt, er meer ruimte komt en dat ik er ook nog eens veel plezier aan beleef.

Goh, het lijkt het echte leven wel…. 😉