bool(false)

Why wait?

Stel je voor: oudejaarsavond 2013: Een leuk feestje thuis in het vooruitzicht, de eerste vrienden komen binnen. Ik heb echt enorm veel zin in champagne en een vriend zegt: ‘Dat mag pas om 12 uur.’ Waarop ik reageer: ‘Van wie?’ En vervolgens op dat moment -met meerdere overigens ;-)- heerlijk genoten van de champagne.

Op dat moment was voor mij een nieuw thema geboren:

Why wait?

champagneVoor zolang ik mij al kan herinneren ben ik aan het wachten: wachten tot het juiste moment, wachten tot iets perfect is, wachten tot het helemaal af is, wachten tot ik er klaar voor ben. En ook met deze site merk ik het. Stemmetjes die mij zeggen dat de kleuren nog niet perfect zijn, dat er eerst een logo moet zijn, dat ik eerst een goed plan moet uitstippelen…. bal, bla, bla…. Natuurlijk weet ik dat deze stemmetjes mij willen beschermen, dat ze op bepaalde punten gelijk hebben. Maar ik besef mij ook heel goed dat ze mij ook zo vaak -onterecht- hebben tegengehouden, afgeremd.

Dus nu is het moment, ik geef mijzelf ‘groen licht’. Het voelt heel kwetsbaar, eng ook wel. Het voelt als een stukje van mijzelf blootgeven. Iets waar ik heel erg naar verlang, en tegelijkertijd mijn grootste angst is.

groen-licht


“Life is about moments, don’t wait for them, create them!”

4 Comments

4 reacties on Why wait?

 1. Monique Verhage schreef:

  Lieve, mooie vrouw Agnes
  Ik heb je leren kennen aan t begin van de mooie weg die je nu bewandelt.
  Toen zag ik al wat n bijzonder mens je bent. Diep van binnen.
  En oh zo voorzichtig om dat aan de buitenwereld te laten zien.
  Ik lees net je eerste blog. Why wait. Mijn hart maakte gelijk n sprongetje.
  Yes. Ze doet het! Natuurlijk wist ik het al heel lang. Kinderyoga.
  Coaching. Familieopstellingen. Etc.
  Maar nu….nu zie jij t zelf ook. En je komt er ronduit voor uit.
  Wow wat bijzonder. Ik ben supertrots op je!!!
  Als ik op energetisch niveau naar je kijk zie ik licht stralen, alle kanten op.
  Bij je voeten niet, want jij blijft graag met je voeten op de aarde.
  En bij je hoofd zit nog n hele kleine twijfel.
  Je site ziet er prachtig uit, je schrijft heel herkenbaar, dus laat jouw licht maar schijnen. En de laatste twijfel zal verdwijnen.
  Jij inspireert mijn enorm.
  Ik dacht: Why Wait. Gelijk maar even n berichtje achter laten
  Liefs Monique xxx

 2. Agnes Geense schreef:

  Wat lief Monique, wat je ziet klopt helemaal 😉 En ja, wat bijzonder dat wij elkaar hebben leren kennen aan het begin van de mooie weg. Ik bloos helemaal van je berichtje, ik ontvang het met open armen!

  Love you! Agnes

 3. Mandy schreef:

  Lieve Agnes,

  Wat moedig en goed van je dat je nu je eigen site hebt waarin jij jezelf en ook je kwetsbare kant laat zien! Juist daardoor word ik geraakt en geinspireerd. Allemaal hebben we onze onzekerheden en denken we dat we de enige zijn. Willen we graag voldoen aan verwachtingen, tja en eigenlijk vooral aan die van onszelf. Als dat niet lukt kunnen gedachten een loopje met ons nemen. Het klinkt allemaal zo herkenbaar. Van buiten ziet men het vaak niet, maar als ik een ding geleerd heb; niks is wat het lijkt. Ik ben de enige niet, gelukkig… Toch wel een opluchting haha. Ook ik ben blij met het pad van persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je de kans om beter te relativeren en luchtiger te leven.

  Nou mooi mens, ga door waar je mee bezig bent!
  Wie weet komt er nog eens een reunie van onze geweldige NLP groep, zou leuk zijn.

  Liefs Mandy

 4. Faby schreef:

  Lieve Agnes,

  Wat super om te lezen, heel herkenbaar! Vooral het eeuwige stemmetje in je hoofd dat eigenlijk alleen maar afremt. Why wait? Nu is het te doen, nu gebeurt het en nu beleven we het. Ik heb gevoel dat ik dat doe. Wie weet wat er nog meer op ons pad komt… Geniet er van !

  Liefs Faby

Plaats een reactie

Je e-mail wordt niet gepubliceerd. Velden met sterretje * zijn verplicht.

Reageer nu *