Wild Woman, waar denk jij aan bij deze woorden? Gisteravond werd duidelijk welk beeld ik van de Wild Woman had en hoe bevrijdend het is als er een ander beeld ontstaat.

aphrodite2-2Wild Woman, dat was de titel van de vrouwencirkel, waar ik voor werd uitgenodigd. Ik voelde direct een YES en tegelijkertijd een NO. En dat is voor mij altijd een teken om mij gelijk aan te melden 😉 Omdat het een nogal druk weekend was, had ik geen gelegenheid gehad om erg over de NO na te denken. Ook wel fijn, want dat kunnen voor mij ook momenten zijn om op het laatste moment af te zeggen.

Vertekend beeld
Tijdens de beginmeditatie werd ons gevraagd hoe het met onze Wild Woman stond. In hoeverre ze kan en mag bestaan. En Wendy, degene die de cirkel leidde, las ons een stuk uit een boek voor. Waarin naar voren kwam dat er verschillende opvattingen zijn over de wilde vrouw. En ik besefte mij opeens wat voor beperkend beeld ik van mijn wilde vrouw had.

WildWoman_before

In mijn beleving is mijn wilde vrouw is een vrouw die in de natuur leeft, haren op haar tanden (en een hele berg onder haar oksels), verwilderd, doet precies waar ze zelf zin in heeft, eventueel ten koste van een ander. Mijn wilde vrouw shockeert, provoceert en manipuleert. Ze is oud, rauw, oer en primitief, een heks.

Je kunt je voorstellen dat ik een beetje bang voor haar ben, dat ze er ook niet mag zijn van mij. En dat ik het beeld wegduw dat zij een stuk van mij is. En dat ik hier heel erg mee geconfronteerd werd toen wij deze zomer een paar nachten in een tipi-tent sliepen. Ik vond dat dit stuk ook een deel van mij MOEST zijn. Wat een struggle was dat zeg.

goddess_pele

Een ander beeld
En deze avond kom ik er achter dat de wilde vrouw ook het volgende kan inhouden: genieten van het leven, genieten van de liefde, voor jezelf zorgen, van jezelf houden, liefdevol grenzen aangeven, dansen zoals het lijf het wil, stilte als dat nodig is, luxe als dat is wat ze wil. Wendy had 4 godinnen uitgezocht bij dit thema en ik herken ze allemaal in mij: Aphrodite (liefde), Kali (dood en wedergeboorte), Freya (seksualiteit) en Pele (passie). En toen viel het kwartje. Mijn wilde vrouw leeft volop in mij, ze was me alleen nog niet zo opgevallen in deze hoedanigheid. Wat een opluchting zeg!

freyanovaTijdens het dansen, zei de wilde vrouw in mij: “Het hoeft echt allemaal niet rauw en zwaar te zijn, zullen we gewoon lol gaan maken en gaan genieten?” En dat deed ik.
Ik danste zoals ik dat wilde, bewoog zoals ik dat wilde, genoot zoals ik dat wilde. Energie stroomde door mijn hele lijf en daarbuiten. Ik was wakker geworden en zou nog lang niet gaan slapen 🙂