Jaren geleden deed ik heel regelmatig actieve meditaties in een groep. Omdat ik deze vorm van meditatie heel graag weer in mijn leven wil brengen, ontstond dit idee . . . .

Ik blijf het lastig vinden om meditatie op mijn persoonlijke agenda te zetten en dan ook daadwerkelijk te doen. Jaren geleden bood de yogastudio hier in de buurt wekelijks “Actieve meditatie’ aan. Voor mij bleek dat een hele fijne manier te zijn. In beweging zijn, het lichaam wakker maken en vervolgens in de ontspanning eindigen. Wat dan ook veel beter lukte. Ik wil deze vorm van meditatie weer in mijn eigen leven toepassen en zou dit heel graag met een aantal anderen doen. Ten eerste voor mijn ‘stok achter de deur’, maar ook omdat het in een groep toch wel heel bijzonder is.

Dit is het idee:

  • Regelmatig zet ik ‘Actieve meditatie’ op de agenda
  • Kleine groep (max 3 deelnemers)
  • Bij mij thuis, in Vianen
  • Iedere keer een andere Osho meditatie
  • Na de meditatie is er een kopje thee en lekkers
  • Alles mag er zijn, je bent welkom met dat wat er is

Op de agenda kun je zien wanneer er Actieve meditaties gepland staan. Deze meditaties zijn het fijnst om ‘s ochtends te doen, zodat je met energie de dag verder in kan gaan. Op gevoel kies ik een van de meditaties uit. De focus kan liggen op dansen, shaken, ademhaling of klanken maken. Ik (Agnes) zal de meditatie uitleggen, begeleiden èn meedoen. Na de meditatie zorg ik voor een kopje thee en is er gelegenheid om te delen.

Wanneer?

Donderdag 16 mei 2024, van 9:30 – 11:00 uur (inloop vanaf 9:15 uur)

Hoe gaat het in zijn werk?

We komen samen in Vianen, bij mij thuis. Ik heb een aparte ruimte waar de meditatie zal plaatsvinden. De meditaties van Osho bestaan uit verschillende fases en duren bij elkaar ongeveer een uur. Ik leg uit welke fases er zijn en wat de bedoeling is in elke fase. Ik start de muziek en we gaan onderweg. Vaak is de laatste fase liggend en in complete ontspanning. Je kunt gebruik maken van schapenvachtjes om op te liggen, maar als je liever op je eigen (yoga)matje ligt dan kun je deze uiteraard meenemen. Na de meditatie nemen we de tijd om weer te landen. Ik zorg voor thee en iets lekkers.

Wat zijn de kosten?

Voor deze meditaties vraag ik een bijdrage van € 15,- per keer

Wil je hier bij zijn?

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar agnes@purenes.nl. Let op: er is slechts plek voor 3 personen, dus als je een ja voelt, wacht dan niet te lang met aanmelden. Mocht je twijfelen, is er nog iets onduidelijk of heb je nog vragen? Bel mij gerust op 06-52315911.

Lieve jij, It’s your time now….