PureNes organiseert een 7- weekse ontdekkingsreis naar je chakra’s. Je gaat aan de slag met jezelf en gaat luisteren naar de wijsheid van je lichaam.

Wat zijn chakra’s?
Waar zitten de chakra’s precies?
Wat zijn de eigenschappen van elk chakra?
Hoe kunnen we de chakra’s activeren en onderhouden? 
Hoe kan ik meer luisteren naar mijn lichaam en mijn chakra’s?
Hoe kan ik herkennen dat mijn chakra’s in balans zijn en optimaal ‘werken’?

Wat is een chakra?
Ons lichaam en geest functioneert op basis van energie. Fysieke energie als beweging is goed voor ons lijf. Als we gezond eten en drinken is dit ook van invloed op onze gesteldheid. Rust en ontspanning is een derde manier om ons lichaam te voeden.

Maar wat als ons lichaam en onze geest niet meer optimaal functioneren? Als we een tekort aan energie ervaren of daadwerkelijk lichamelijke ongemakken gaan ervaren? Dan is er een verstoring van de energie. En als we dan de combinatie kunnen maken met de verschillende chakra’s, dan kunnen we achter de boodschap komen. Wat vertelt ons lichaam ons?

De reis in het lichaam
We zijn in deze tijd zo gewend om in ons hoofd te leven. Beslissingen te nemen uit het hoofd, to-do lijstjes af te werken, dingen doen omdat ze ‘moeten’. We mogen leren om weer te luisteren naar ons lichaam. En daarvoor is het nodig om de reis binnen in onszelf te maken. Dat we de verbinding kunnen maken tussen hart, buik en het hoofd. Dat je de boodschap leert herkennen in de fysieke pijn of het gebrek aan energie. in haar lijf kan voelen waar de pijn zit. Ik gun het iedere vrouw om hier meer wijsheid over te k
rijgen. Wijsheid die al in ons zit, we hoeven ons alleen maar eraan herinnerd te worden.

chakra_lotusWat leer je in deze 7 ochtenden?
In een groep van maximaal 10 vrouwen ga je In deze 7-weekse training vooral aan de slag met jezelf. Het gaat om jouw reis naar binnen, jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Je gaat op zoek naar jouw waarheid. Je leert jezelf beter kennen, je sterke punten en je valkuilen. Ca. 80% van de oefeningen die je doet, doe je alleen. Er zijn ook oefeningen die je met de hele groep samen doet of in 2-tallen. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan het delen van je inzichten in de hele groep of in kleine groepjes.

Elke keer staat er één chakra en het daarbij behorende thema centraal. En we zullen dit thema ook centraal stellen in de periode die volgt na de bijeenkomst.

Ik zal mijn kennis en persoonlijke ervaringen aan je overdragen. We doen lichamelijke oefeningen, meditaties, visualisaties. We gebruiken onze zintuigen, we zijn creatief en we dansen. Net wat nodig is bij het chakra dat centraal staat.


Bijdrage
De cursus bestaat uit 7 ochtenden. Voor je eigen ontwikkeling en voor de groepsdynamiek is het alleen mogelijk om je in te schrijven voor alle 7 ochtenden. De bijdrage hiervoor is € 150. Hier inbegrepen zijn alle materialen die we nodig hebben, een hand-out, thee, iets lekkers en een besloten FB groep waarin ik de muziek en oefeningen deel en waarin we elkaar kunnen inspireren.

Nieuwgierig?
Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je jezelf beter leren kennen? Wil je kunnen luisteren naar de wijsheid van je lichaam? Of heb je geen specifieke reden maar voel je gewoon dat je erbij wilt zijn? Stuur dan een e-mail naar agnes@purenes.nl

Er zijn nog geen data gepland voor 2016. Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar agnes@purenes.nl