OvergaveEind 2015, een overvolle vrouwencirkel. Vrouwen die de kerst ontspannen in willen gaan. Het leek een avond te zijn om met elkaar de diepte in te gaan.

Vooral omdat juist op deze avond ongeveer de helft van de vrouwen afkomstig zijn uit de Woman’s Way 2014 training. Een vrouwentraining waarbij zij een jaar lang met elkaar op persoonlijke ontdekkingsreis zijn gegaan en waar ik assistent was.

Kleren uit

Ik heb de Lomi Lomi massage ingebracht, een Hawaiiaanse massage waarbij je je hele armen gebruikt om te masseren. En waarbij het lijf van de gever meedanst in de massage beweging. Deze massage wordt normaal gegeven met olie… met de meeste kleren uit dus. Natuurlijk is iedere vrouw in deze setting vrij om te bepalen hoe zij deze massage wil ontvangen. Er was dan ook een aantal vrouwen die bewust de massage zonder olie en met kleding aan hebben ontvangen, wat meer dan prima was.

massageEn toch heb ik voor mijn gevoel hiermee een fout gemaakt… Waar het voor de meeste vrouwen een heerlijk ontspannen avond was, bleek het voor een aantal vrouwen toch een brug te ver.

 

Natuurlijk is dit niet meteen iets wat ik teruggekregen heb, maar ik merkte dat de drempel voor een aantal vrouwen toch te hoog blijkt om vanaf dat moment deel te nemen aan de vrouwencirkel.

En oh, wat vind ik dat jammer…

Mijn intentie is altijd geweest om een veilige basis te creëren voor vrouwen, waarin ze mogen ontdekken, spelen en fouten mogen maken. Daarbij besef ik mij heel goed dat wat voor de één veilig is, voor de ander heel spannend kan zijn. Ieder zijn eigen comfort zone.

Tantra Jaartrainingen

Tegelijkertijd voel ik een verlangen om de diepte in te gaan, het liefste met een ‘vaste’ groep vrouwen. Dat verlangen bleek ook heel sterk toen ik deze zomer terugkwam van de Tantric Summer Gathering in Frankrijk. Een week die ik samen met Jeroen, mijn partner heb doorgebracht. Op de terugweg stroomden de ideeën binnen. Een Tantra Jaartraining voor Vrouwen en een Tantra Jaartraining voor Stellen. Met elkaar de diepte in. Tijdens deze urenlange autorit ontstond mijn platform om de verdieping in te kunnen gaan met vrouwen.

En de vrouwencirkels dan?

purenes vrouwencirkelDit betekent dat de maandelijkse vrouwencirkels voor mij een andere vorm gaan krijgen. Laagdrempelig, voor vrouwen die het spannend vinden om samen met andere vrouwen te zijn. Omdat ze in deze context een verleden hebben met verraad, buitengesloten zijn of gepest zijn.

 

Om erachter te komen wat een rijkdom het vrouwelijke samenzijn is. Dat in elke vrouw een stukje van onszelf zit.

Maar de vrouwencirkels zijn ook voor vrouwen die het fijn vinden om 1 x in de maand een avondje te ontspannen, op te laden. Die het fijn vinden om met vrouwen bij elkaar te zijn. Die juist een bedding kunnen zijn voor de vrouwen die het spannend vinden.

En voor vrouwen die de eerste stapjes in de spiritualiteit willen zetten. Hoe mediteer ik, hoe kom ik erachter wat ik nodig heb, hoe zorg ik goed voor mijzelf?

Mijn intentie aan het eind van de vrouwencirkel:

  • je bent je bewust van je lichaam
  • je voelt meer energie stromen in je lichaam
  • je voelt je ontspannen
  • je hebt (kleine) stapjes buiten je comfort zone gezet
  • je voelt je verbonden met de andere vrouwen

handen_vrouwencirkelDe avonden zullen de volgende elementen bevatten: meditatie, visualisatie, dans, lichaamsoefeningen, bewustwordingsoefeningen, massage (met kleren aan 😉 en sharen. En niet te vergeten de thee met chocolade aan het eind!

Ik verheug mij er enorm op om op deze manier de vrouwencirkels te mogen gaan aanbieden. Wellicht ken je vrouwen die een verlangen voelen om ‘sisterhood’ te mogen ervaren (of die hier juist van gruwelen, in de weerstand zit vaak het grootste verlangen ;-). Of ben je zelf zo’n vrouw? Voel je meer dan welkom bij één van de komende vrouwencirkels (14 september, 19 oktober, 16 november en 14 december 2016). Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar agnes@purenes.nl of via de evenementen op Facebook.

Ik hoop je snel (weer) te mogen ontmoeten!

agnesnaam