Witches_Wisdom_Deck

Lieve allemaal… 🙏🏻

Wat heerlijk jullie enthousiaste reacties op mijn Facebook bericht. Voor mij een bevestiging dat ik echt op mijn intuïtie en ingevingen mag vertrouwen. Gelukkig kon ik deze keer -na enige moeite- de stemmetjes horen en daarna naast mij neerleggen. “Wie zit daar nou op te wachten?” “Wat weet jij er nou van?” “Wie denk jij wel…”. Nou ja, die dus. De eerste vraag is dus al ontkracht door jullie. 

En om de tweede vraag maar gelijk te beantwoorden: ik ben geen professional en heb geen Tarot studie gevolgd. Alles wat ik weet, heb ik geleerd uit eigen ervaring, lezen, onderzoek en vooral doen.

Hoe begon het?

Ik denk dat het 25 jaar geleden is dat ik mijn eerste Tarotkaarten deck kreeg. Met een vriendin samen kaarten leggen en de teksten zo interpreteren dat het voor ons de meest gunstige uitkomst was 😉 Ik herinner mij die momenten nog zo goed, het was elke keer weer een feestje. Inmiddels is mijn verzameling aardig gegroeid.

Ik gebruik de verschillende kaartendecks regelmatig. Vaak als inspiratie voor de dag, soms een legging bij een specifieke vraag en sinds vorig jaar doe ik ook een jaarlegging, een kaart voor iedere maand van het jaar. Magisch hoe alles hierin ook weer blijkt te kloppen. Ook als het niet zo gunstig is 😊

Wat zijn tarotkaarten?

Ik ben steeds meer geïnteresseerd geraakt in de opbouw en samenstelling van de tarotkaarten. Ik wil graag met je delen wat ik heb ontdekt. Nogmaals, dit zijn mijn persoonlijke bevindingen. Er is zoveel over te lezen en te onderzoeken dat dit maar het topje van de ijsberg is. 

Tarotkaarten bestaan uit 78 kaarten, verdeeld in de kleine arcana en de grote arcana. Arcana betekent ‘geheim’. Kleine en grote geheimen dus. Kaarten uit de kleine arcana hebben veel overeenkomsten met het kaartspel zoals wij dat kennen, met 4 extra kaarten. Klavers, schoppen, harten en ruiten zijn hierin de staven, zwaarden, bekers en munten. Deze zijn genummerd van 2 t/m 10 en aas.  Boer, vrouw, en heer worden vertegenwoordigd door schildknaap, koningin, koning en ridder (hier zijn 4 kaarten extra). Als er kaarten uit de kleine arcana verschijnen dan staan deze voor het leven van alledag en dagelijkse gebeurtenissen. 

Wij gaan werken met de 22 kaarten uit de grote arcana. Deze belichamen de archetypes en de grote gebeurtenissen in ons leven. Opeenvolgend maken deze kaarten de reis van de ziel gedurende het leven, van geboorte tot de dood. Als deze kaarten verschijnen in een legging dan vragen ze onze volledige aandacht. ‘This is life changing’.

The Witches Wisdom

Wat ik nu zo bijzonder vindt, is dat creators van de The Witches Wisdom, de volgorde van de kaarten van de grote arcana hebben omgedraaid. Ze geven hiervoor de volgende verklaring: 
“De kaarten van de grote arcana laten je een totaal nieuwe lotsbestemming zien: de reis van de ziel is omgedraaid. Verlichting vind je niet door de materiële wereld  (het aardse) achter je te laten, maar juist door te reizen door Moeder Aarde en in je ware zelf, waar je de belichaming van bovennatuurlijke energie terugvindt.”

Ik vind dit een hele interessante benadering en werd nieuwsgierig. Ik kan zo voelen dat we juist nu in een tijd zitten waarin het zo belangrijk is om door je ware zelf te reizen, alles te voelen wat er te voelen valt. Te luisteren naar je innerlijke stem, trouw zijn aan jezelf en je innerlijk kompas te volgen. En dan uiteindelijk terug te komen op deze aarde, waar we het te doen hebben. In het lijf en levend vanuit het hart.

Dus toen ik in de handleiding de uitnodiging las om een Soul Journey te maken met de grote arcana, voelde ik gelijk een ja. En toen kwam dus het idee om dit avontuur te delen. 

Belangrijke spelregels:

🙏🏻 Het allerbelangrijkste:  er is inmiddels een groep van meer dan 60 mensen ontstaan. Ik stel het volgende voor; ik deel de berichten via deze app groep en dat mag je helemaal ontvangen. Daar hoef je helemaal niets voor te doen. 

Ik weet hoe ik zelf ben, als ik zoiets krijg, dan stuur ik vaak toch een bedankje. Met een groep van deze grootte betekent dit heel veel berichtjes en notificaties op onze telefoons. Voor iedereen. Als ik naar mijzelf kijk; mijn telefoon is mijn grootste afleiding en het is juist de bedoeling dat we de reis naar binnen maken. Die verbinding is er, daar ben ik van overtuigd. Daar hoeven we niets voor te doen.

🙏🏻 Blijf bij alles trouw aan jezelf. Volg je eigen intuïtie en gevoel. Als de kaart voor jou iets anders oproept dan wat ik of de betekenis je vertelt, dan is jouw gevoel het allerbelangrijkst. 

🙏🏻 Maak de reis naar binnen. Het gaat er over wat de kaart voor jou betekent, wat het met jou doet en op welke manier de kaart met je meereist op de dag. Mijn uitnodiging: maak tijd voor jezelf. Neem de tijd die voor jou past. Of dit nu 5 minuten is of 2 uur, blijf ook hierin trouw aan jezelf. 

🙏🏻 Mocht je specifieke vragen hebben, dan kun je deze aan mij persoonlijk via whatsapp stellen. Maar ook voor mij geldt, ik ga de weg verder naar binnen maken dus kan het zijn dat het antwoord even op zich laat wachten. Als het een vraag is waar anderen ook iets aan kunnen hebben, dan zal ik dat zeker delen in de groep. 

Hoe zouden deze 22 dagen er uit kunnen zien?

Ik deel graag met je hoe mijn 22 dagen er -in de meest ideale situatie 😉 – uit gaan zien. Voel goed of dit ook jouw manier is. Volg daarin echt je eigen gevoel.

🙏🏻 Ik maak even tijd voor mijzelf. Ik steek een kaarsje aan en sluit mijn ogen. Ik maak contact met mijn ademhaling en volg de inademing naar binnen en de uitademing weer naar buiten. Dat doe ik een paar keer om mij te verbinden met mijzelf.

🙏🏻 Vervolgens pak ik de kaart. Omdat het onderbewuste de taal van symbolen, beelden en associaties spreekt ipv geschreven woorden, kijk ik heel bewust naar de afbeelding en schrijf in mijn journal wat de kaart in mij oproept. Dat kunnen losse woorden zijn, maar misschien ontstaat er wel een verhaal. Ik laat mijn onderbewuste hierin helemaal spreken.

🙏🏻 Daarna lees ik de beschrijving en neem deze en mijn eigen interpretatie mee de dag in. Ik bedank de kaart voor haar boodschap en zet deze op een plek die ik die dag vaak zie of waar ik af en toe langs loop. Inzichten of boodschappen die ik gedurende de dag ontvang schrijf ik ook in mijn journal. ’s Avonds voor het slapen gaan kijk ik nog even naar de kaart en lees de boodschap in mijn journal nog even na. Op deze manier reist de kaart ook mee in mijn dromen.

Weerstand

Wees je bewust van processen van weerstand. Ons bewuste denken kan het nogal spannend vinden om de weg naar het onderbewuste te maken. Uit ervaring weet ik hoe ik mijzelf kan saboteren. Een bekende van mij is bijvoorbeeld: “ja pfff… dit wordt wel heel dwangmatig zo, ik volg liever mijn flow en kijk wel naar de afbeelding als het mij uitkomt. Natuurlijk, dit kan voor jou heel helpend zijn en trouw zijn aan jezelf. Ik vind het altijd een uitdaging om het verschil te kunnen voelen. Tegenwoordig luister ik naar de woorden en de toon. Als deze liefdevol en steunend zijn, dan is het waarheid. Als er een oordeel in zit, dan is de kans groot dat het sabotage is. 

Vanaf 1 december

Vanaf 1 december zal ik 22 dagen, elke dag een foto van de betreffende kaart delen. Ik houdt hierbij de vaste volgorde van de Witches Wisdom aan. We starten met de kaart ‘The world” waar de reis van de pelgrim begint, om vervolgens op 22 december aan te komen bij de kaart “ Pilgrim’. Aanwezig, zelfverzekerd en vol vertrouwen in het zelf.

Ook volgt er een beschrijving van de kaart. Ik heb de Engelse versie van het deck, dus ik zal de kern van de beschrijving vrij vertalen, waarbij ik bewust de kaarten in het Engels benoem en wellicht ook nog andere begrippen. Ik volg hierin mijn intuïtie en vertrouw erop dat de boodschap helder vertaald wordt voor een ieder van jullie. 

Van te voren heb ik alle foto’s al gemaakt, zodat ook ik in de ochtend mijn onderbewuste kan laten spreken.Voor mij is deze reis net zo nieuw als voor jullie. Ik heb er enorm veel zin in.

Het voelt als een collectieve reis met elkaar, waarbij iedereen zijn of haar persoonlijke boodschap ontvangt. Volledig in verbinding met elkaar en toch in energie stevig verankerd in onszelf.

Let the magic begin!